„Don’t find customers for your products, find products for your customers.”
Seth Godin
Suntem o companie din muntele vrajit al Romaniei care avem ca misiune prioritara: comercializarea celor mai bune seminte certificate de legume, fructe si plante catre romanii din toata tara. Semintele noastre sunt create din soiuri alese care asigura productie ridicata si gust savuros.
Proiectul nostru indraznet, dinamic si cu potential crescut a aparut din dorinta de a le oferi romanilor seminte de leguminoase si fructe din zona montana cu cea mai mare incarcatura energetica din tara: regiunea muntele Ceahlau. Cu povesti, basme si balade, zona muntelui Ceahlau este recunoscuta pentru productivitatea sa ridicata de seminte ca urmare a potentialului crescut al regiunii.
„…Intr-o salbatica splendoare / Vedeam Ceahlaul la apus, / Departe-n zari albastre dus, / Un urias cu fruntea-n soare, / De paza tarii noastre pus…” – (George Cosbuc – Vara, Balade si Idile, 1892)
Muntele Ceahlau, inima Neamtului, casa Carpathian Seeds troneaza in mijlocul Carpatilor Orientali. Acest munte unic , denumit si ,,coroana de ametist asezata pe fruntea Moldovei” , impreuna cu formele sale de relief enigmatice, are hram si are sarbatoare, dar mai presus de toate are legende, basme si povesti, si chiar cantece, doine si balade.
Denumiri ale blocurilor de piatra sau a diferitelor zone, precum: Stanca Dochiei, Poiana Maicilor, Detunatele, Jgheabul cu Hotar, Piatra Lacrimata, Turnurile lui Butu, Ana, etc. , creeaza o lume fantasmagorica ce se inalta in fata Ceahlaului – cu fiinte fantastice, mitice si fiinte reale ce ne duc cu gandul la legendele neamului romanesc si la credinciosii sihastri – care sta sub straja beatitudinii locului.
„Intre Piatra Detunata / S-al Sahastrului Picior,/ Vezi o stanca ce-a fost fata / De un mare domnitor. /(…) Acea doamna e Dochie, / Zece oi, a ei popor, / Ea domneaza-n vizunie / Peste turme si pastori” – ()Balada Dochia „Dochia si Traian”, culeasa de Gheorghe Asachi)
Muntele Ceahlau ascunde printre stancile sale numeroase povesti si legende, precum: Legenda Serafimei, Dochia si Traian, Turnul lui Budu, Legenda Panaghiei, Piatra Teiului, etc., dar si multe balade, precum: Miorita, Salgai, Hotul si domnita, etc., Printre tot acest mitic si legendar, se ascund insa si fenomene, explicabile si inexplicabile, care au dat nastere multor povesti.
Doar pe data de 6 august, in ziua de Probajini, sau in calendarul crestin-ortodox- Schimbarea la fata, are loc Umbra Piramidei: umbrele Varfului Toaca si a Pietrei Ciobanului formeaza o piramida imensa care parca se materializeaza deasupra muntelui. Tot in august, un alt fenomen are loc: un stalp urias de lumina tasneste din varful muntelui spre infinitatea cerului.
Nu ai cont? Creaza cont.
Ai deja un cont? Logheaza-te
Sorry. No results match your search.